Kloppend hart van Rotterdam

Feestjes

Marianne Post Tekst
Marc Heeman Beeld

De feestdagen komen er aan. Voor de één een verzoeking, voor de ander de gezelligste tijd van het jaar. Gers! selecteerde drie toffe feesten. Ter verzachting van het leed of ter verhoging van de feestvreugde.

BIRD ‘Saved by the bang’ 

Foto: aangeleverd BIRD

Jazzpodium en restaurant BIRD pikt voor oudejaarsnacht ook de Minimall in. Dat geeft genoeg ruimte in het voormalige Hofpleinstation om in stijl het nieuwe jaar in te luiden op het BIRDs ‘Saved by the bang’-feestje. Orga-nisatoren Yardbird en In Living Color nemen je mee terug naar de nineties in Amerika. Tijd van oversized Gap truien, uitzinnige cheerleaders en Yo MTV Raps! Denk aan de bonte bloezen van DJ Jazzy Jeff, maatje van The Fresh Prince. Of aan promqueens in galajurken en hun stoere quarterback dates. Ook de Air Jordans – inmiddels vintage – mogen in dit plaatje niet ontbreken. Zoals de organisatoren zelf zeggen: dompel jezelf onder in deze all American dream en eindig 2014 with a bang!

www.bird-rotterdam.nl

WORM Ver Uit De Maat

Foto: Stock

Als instituut voor avantgardistische recreatie ben je het aan je stand verplicht om iets bijzonders te presenteren rond de feestdagen. WORMs Ver Uit De Maat Festival barst op 21 december weer los. Deze parodie op de talentenjacht ‘Vers uit de Maas’ biedt acts die avantgardistisch, obscuur en humoristisch zijn. Dit jaar zijn in ieder geval geprogrammeerd: Ricky de Siere, BDMNTN+Mono Bros, Self Indulgent Asshole en The Slow Clock. Tijdens oud en nieuw kun je vervolgens los gaan op de Euro Party #1 in WORMs karakteristieke pand aan de Witte de Withstraat. De line-up van artiesten was op het moment van schrijven nog niet bekend, maar de toevoegingen Do the plofkip / kalkoenesque / kilodancing geven al wel een indruk.

www.worm.org

Van techno tot hiphop

Foto: Eva de Korte Photography

Houd je van een feestje en van veel verschillende muziekstijlen? Dan kun je tijdens oud en nieuw je hart ophalen in het monumentale pand op het Westelijk Handelsterrein. In maar liefst tien verschillende pakhuizen biedt PKHS deep- & techhouse, techno, jazz dance, 80’s & 90’s, hiphop en nog veel meer. Er zijn onder andere optredens van Triphouse Rwina System, Boogie Friday, Midlight, Bootsy Paul en dj Tin Tin & André Dadi, Dansbar Clup en For Those Who Know. Wie het dansen even beu is, kan in het Midnight Restaurant zijn tanden zetten in een hamburger, saté van kippendijen of een broodje merguez. De prijs voor het oud & nieuwfeest loopt op naarmate de jaarwisseling dichterbij komt. De startprijs is 20 euro. 

www.pkhs.nl