Kloppend hart van Rotterdam

Elke dag een ander schilderij

Esther Wienese Tekst
Chris Bonis Beeld

In het kort… 

Wie: Marjolijn Sluyer-Godschalk (41), Robert Godschalk (41), Olivier (8), Joris (3,5) en Liselotte (6 maanden)

Wat: Eigenaar Studio Lijnloves

Waar: Walenburgerweg

Voor het weidse uitzicht van Marjolijn Sluyer-Godschalk en haar gezin moet je wat over hebben. De ene hemelsblauw beklede traptrede na de andere leidt naar hun appartement met rondom ramen en een dakterras. “Dit uitzicht verveelt nooit.” Alle ramen lappen is een uitdaging, want ze wonen te hoog voor een glazenwasser. “Gelukkig helpt de natuur ons een handje: na een flinke regenbui is alles weer schoon.”

Sluyer-Godschalk en haar man Robert Godschalk zijn hier in 2006 met z’n tweeën begonnen. Nu zijn ze met vijf. Etend aan de lange tafel in de woonkamer, kijkt de familie op het dak met blauwe vlag van het Albeda College. “Daarachter ligt het vliegveld dus we zien de vliegtuigen opstijgen en dalen; laatst zelfs een straaljager. Huh?”

Als ze willen weten hoe laat het is, kijken ze aan deze kant van het huis op de kerkklok en aan de andere kant naar de digitale klok op het Shell-gebouw. “Heel handig.” En als het regent en tegelijk de zon schijnt, gaan ze met z’n allen langs de ramen om regenbogen te spotten. “Dat vinden we zo leuk.”

Pof

Het uitzicht vanuit de slaapkamers is imposant. Vanuit de master bedroom geniet het echtpaar er volop van. Een gewaardeerde constante is het gebouw van Nationale Nederlanden. “Dat weerspiegelt de wolkenluchten zo prachtig; daardoor is het elke dag anders.”

Door de jaren heen hebben ze er legio gebouwen bij zien komen. Zoals de rode flat naast de Pauluskerk (de Calypso) en die witte bij het station (First). “Soms vergeet je het gewoon en dan opeens, pof, staat het er.”

In een hoekje bij het raam staat een naaitafel, de thuiswerkplek van Sluyer-Godschalk. Hier ontwerpt ze tussen het gezinsmanagement door de handgemaakte babyknuffels en -items voor haar Studio Lijnloves. Voor het benodigde zeefdrukken verlaat zij haar uitzicht; daarvoor gaat ze naar haar werkplaats Mesh Print Club in de Zomerhofstraat.

Dakterras

Vanuit hun slaapkamer met stapelbed genieten Olivier en Joris van de Euromast. Vooral ’s avonds als ie licht geeft, vinden ze ‘m mooi. Olivier: “Maar meestal zien we ‘m niet. Want als we in bed liggen, zijn de gordijnen dicht en dan slapen we of lees ik.” Joris knikt bevestigend. ’s Zomers genieten ze vanaf het dakterras van de luchtballonnen die beginnen in Kralingen en helemaal rondgaan. “Het is heerlijk hierboven, maar soms veel te heet. Dan hangen we schaduwdoeken op of we gaan met zijn allen naar Blijdorp of de Speeldernis. Daar is het veel koeler en we zijn er in vijf minuten. Ik ben zo blij dat ik in de stad woon.”