Kloppend hart van Rotterdam

De Rebel Junior Academy

Chris van Marion Tekst
Marlike Marks Beeld

Rebel is een ongewoon bedrijf in Rotterdam. Ze hebben gewoon een kantoor aan de haven. Waar ze gewoon de mouwen opstropen. Maar iedere maandagmiddag zwaait er de deur open om 19 kinderen uit groep 7/8 binnen te laten. Die 19 enthousiaste kinderen zorgen hier wekelijks voor een fantastische, maar ongewone sfeer.

Talenten stimuleren door kennis te verbreden

Op school leer je rekenen, schrijven, geschiedenis en aardrijkskunde. Kennis die je in je vrije tijd verbreedt door zelf te ontdekken. Een museum te bezoeken, lid te zijn van een sportclub en naar evenementen te gaan. Maar sommige kinderen krijgen minder kans om hun kennis te verbreden. Ze zijn ongelooflijk slim. Ze mogen zich straks melden op de HAVO of het VWO. Maar die slimheid is puur op basis van rapportcijfers. De Rebel Junior Academy daagt ze uit om hun talenten echt te ontplooien.

Waar komt een ei vandaan?

Zo leerden de kinderen over gezondheid. Ze namen zelf boodschappen mee die ze met elkaar bespraken. Waar komt een ei eigenlijk vandaan? Hoe komt de voorgepopte popcorn in een zak? En hoe blijft die vers? Ze verbreedden hun kennis over voedsel en gezondheid. En ze leerden vragen stellen, nadenken en uitzoeken.

‘Tijdens het thema gezondheid komt er een topsporter langs om te vertellen over wat gezonde voeding met je doet’

Wat je op school niet leert

Tijdens het thema gezondheid kwam er een topsporter langs om te vertellen over wat gezonde voeding met je doet. En ze gingen op pad naar Honselersdijk. Waar ze bij Tomato World alles leerden over hoe we straks 9,8 miljard mensen kunnen voorzien van gezond voedsel. Dat zijn dingen die je op school niet leert.

Samenwerking met 4 scholen

De Rebel Junior Academy werkt samen met 4 scholen in Rotterdam: Sterrenschool de Globetrotter, Da Costa School, OBS Nelson Mandela en de Emmausschool. Als de leerkrachten zien dat iemand met wat extra aandacht zijn talent beter kan ontwikkelen, melden zij hem of haar aan voor de Rebel Junior Academy.

Hier leren ze hoe de wereld echt in elkaar zit

Ieder jaar start er een nieuwe groep bij Rebel. Een groep die in 4 thema’s met uitjes en gastdocenten de kans krijgt om zich verder te ontwikkelen. Om zijn talent te ontplooien. En echt te leren hoe de wereld in elkaar zit. Ook in de vakanties hoeven de kinderen zich niet te vervelen. Want dan krijgen ze een boek mee om te lezen. Zo draagt Rebel, een heel ongewoon bedrijf in Rotterdam, zijn steentje bij aan een betere wereld.

Wil jij met jouw bedrijf ook een academy opzetten? Om zo een steentje bij te dragen aan een slimmere stad? Dan helpt Rebel je graag op weg. Check de website voor de contactgegevens.