Kloppend hart van Rotterdam

De Parade

Eric Fecken Tekst
Eric Fecken Beeld

Het is weer zover! De Parade, het rondreizende theaterfestival, is op vrijdagavond 23 juni van start gegaan op het Museumpark in Rotterdam. Maar liefst zestig verschillende theater-, dans- en muziekvoorstellingen treden dit jaar op en elke avond kan de bezoeker rekenen op gratis live muziek.

Ik bezocht op de openingsdag, gewapend met mijn camera, twee bijzondere voorstellingen. De eerste was van Ellen ten Dammen, die de mooiste Franse chansons uit de dynamische twintigste eeuw doet herleven. De tweede voorstelling was van De Theatertroep, die een potpourri van smerige, grensoverschrijdende, schadelijke en beledigende scènes voor iedereen ten tonele brengt.

Ook aan de kleintjes is gedacht: iedere dag vanaf 14.00 uur is er namelijk de KinderParade, met voorstellingen en activiteiten voor kinderen van alle leeftijden.

Zondag ging ik dan ook terug voor een kijkje op dit kinderspektakel. Die dag was ik tevens getuige van de bijzondere voorstelling van Olaf Mooij: Carcheologie. Olaf Mooij houdt zich in zijn werk al geruime tijd bezig met het fenomeen auto, die hij als een levend wezen is gaan beschouwen. Waar komt die auto nou vandaan? Hij heeft er zelfs een museum aan gewijd!

Teveel leuks, moois en bijzonders om op te noemen. De Parade staat nog t/m zondag 2 juli op het Museumpark in Rotterdam, voordat de karavaan verdergaat naar Den Haag, Utrecht en Amsterdam. Gaat dat zien!