Het lekkerste vlees van Rotterdam

Slechts vier delen (ossenhaas, entrecote, hals en ribeye) van twee zwartharige koeien worden er maandelijks door Japan aan Nederland uitgeleverd. Hida-gyu (Hida beef) is zo exclusief dat het aantal chefs dat er in Europa mee mag werken op twee handen te tellen is, slechts zeven onder wie de Rotterdamse sterrenchef François Geur… 20 november 2017

Met vier gangen door de stad: stap op de RotterTram!

Op 31 oktober start de crowdfundingactie die ertoe moet leiden dat er in het eerste kwartaal van 2018 een restauranttram door onze stad gaat rijden. Er is zo’n 450.000 euro nodig om een dubbelgelede Düwagtram van de RET (bouwjaar 1969) om te bouwen tot rijdend restaurant. 31 oktober 2017

Een smakelijk stukje Syrië in Delfshaven

De Schiedamseweg in Delfshaven, een eetzaakje dat niet bijzonder opvalt als je er snel voorbijloopt. Hoge groene banken, een muziekje en een open keuken. Mensen aan de shoarma en frietjes. Maar schijn bedriegt. In de open keuken staan mannen in strakke witte kleding, handdoekje om de nek om het zweet van hun voorhoofden te vege… 15 november 2017

Van Azië naar Rotterdam

Het begon allemaal jaren geleden met een reis door Azië. De liefde voor met name de Thaise keuken zorgde ervoor dat we even later ook in Rotterdam konden genieten van deze smaken. Miss Mie stond op menig festival met haar ‘wok-kar’ vol lekkers. Inmiddels vind je de kar niet meer op festivals maar kun je wel vier dagen in de wee… 2 januari 2018

Alsof je bij een echte Italiaanse mamma eet

Onlangs was ze nog met een collega in Italië, in een klein dorpje vlakbij Napels. Daar kreeg Aggy Kan, geboren Rotterdamse, kookles van zo’n echte Italiaanse mamma. “Ontzettend leuk”, vertelt ze. “We hebben weer wat nieuws geleerd, inspiratie opgedaan. En het was tegelijkertijd een bevestiging dat we het goed doen. Italiaans et… 20 april 2017

Van ras el hanoet tot nootmuskaat

Een gerecht zonder kruiden? We kunnen het ons nauwelijks voorstellen. Toch kennen de smaken en geuren die ons vandaag de dag zo vertrouwd zijn, een rijke en veelal internationale historie. Voor Gers! vertellen twee bekende Rotterdamse ‘kruidenboeren’ over hun passie en vakmanschap. 15 mei 2017

Een gelukkig stukje aarde in Rotterdam-Noord

Ze begon op Instagram met het vertellen van haar verhaal. Het verhaal van plantaardig en onbewerkt eten. Op haar foodblog dat ze later startte kon ze nog meer van dat verhaal kwijt. En straks? Straks vertelt ze het gewoon zelf aan tafel en door middel van de producten die je kunt krijgen bij Happy Earth op het Zwaanshals, de ee… 22 mei 2017

Asian Glories staat voor verfijnd en huiselijk

Negentien jaar terug leerden we bij Asian Glories voor het eerst wat écht Chinees en Maleis eten is. Gerechten aanpassen aan de Nederlandse smaak, dat gebeurde hier niet. En nog steeds niet. Na het verlies van de eigenaren bij de ramp met vlucht MH17, zet hun zoon Kevin Fan de zaak voort in de geest van zijn ouders. “Ik wil dat… 2 januari 2017

Het mes snijdt aan drie kanten

Sjaak en Clara Sies houden niet van stilzitten. Ze houden van andere mensen helpen. Toen ze in de bijstand kwamen, zaten ze niet bij de pakken neer. Ze richtten de Voedselbank op. “Dat doen we nu niet meer. Te groot geworden”, zegt Sjaak. “We zaten alleen nog te vergaderen; er was geen tijd meer om mensen te helpen.” 13 december 2016

Rotterdam in het klein

Goed eten voor iedereen. Op een fijne plek (hotspot) zorgt het eten (hutspot) voor de binding. Bij Hotspot Hutspot tref je dan ook mensen in alle leeftijden, van allerlei pluimage en met meer dan vijftien verschillende culturele achtergronden. Rotterdam in het klein. En zoals we in Rotterdam gewend zijn, wordt er lekker gegeten! 29 december 2016