Een hal vol eten

Foodhallen zijn in een paar jaar tijd een begrip geworden. Kleine ondernemers bij elkaar die elk hun eigen identiteit hebben en houden, maar die door bij elkaar te zitten een meerwaarde vinden voor elkaar. Rotterdam kent er inmiddels meerdere: de Fenix Food Factory kent iedereen inmiddels wel. Sinds kort zijn er ook de Foodhall… 7 november 2018

‘Het begon met drie biljarts en een biefstuk’

Ludwig Klinkhamer werd door zijn vrienden kortweg ‘Loetje’ genoemd. In 1977 opende hij in hartje Amsterdam een zaak waarvan hij hoopte dat het een populair biljartcafé zou worden. Het zou anders lopen. In 1979 belandde de ossenhaasbiefstuk op de kaart, en dat zou Café Loetje opstuwen in de vaart der volkeren. De biljarttafels w… 7 november 2018

De glazen bol van Ron de Jong

Ron de Jong (links) en Dave Heijnen 11 juli 2018

Westland, eat your heart out!

Hoog bovenop een seventies kantoorkolos ligt de grootste dakakker van Europa. Daar vind je ook ‘Restaurant Op Het Dak’. Dat is zo’n plek waar alles per ongeluk lijkt te kloppen. Het is er fijn toeven zonder dat er veel moeite voor is gedaan. Tenminste, zo voelt het. De eigenaren weten wel beter. 11 juli 2018

Proef de stad!

‘De 1629’ rijdt weer. Deze oude DUWAG-dubbelgeleden tram is met veel liefde omgebouwd om een tweede leven te leiden als rijdend restaurant. Zij rijdt vijf ritten in de week. Onder het genot van een viergangendiner rijden de gasten langs alle bezienswaardigheden van de stad. De RotterTram is een idee van Suzanne Knegt, voormalig… 11 juli 2018

De Alohabar is net als Rotterdam: je moet er van leren houden

Mening Rotterdammer heeft in zijn jeugd een bezoekje gebracht aan tropisch zwemparadijs Tropicana. Nadat het zwembad een aantal jaren leegstond, kreeg het in 2013 een nieuw bestemmingsplan. Eén van de onderdelen hiervan was een horecagelegenheid in de opgedroogde wildwaterbaan. Femke Snijders, eigenaresse van de Alohabar, spron… 11 juli 2018

‘Gasten moeten hier culinair opgewonden raken!’

Het is een statig pand aan de Van Vollenhovenstraat in het Scheepvaartkwartier, de wijk die bekend staat om zijn grote variëteit aan (top)restaurants. Direct na binnenkomst in de indrukwekkende hal daal je af in wat elders een kelder zou heten, maar hier het predicaat basement of souterrain verdient. Daar bevindt zich Kookstudi… 15 juni 2018

Het lekkerste vlees van Rotterdam

Slechts vier delen (ossenhaas, entrecote, hals en ribeye) van twee zwartharige koeien worden er maandelijks door Japan aan Nederland uitgeleverd. Hida-gyu (Hida beef) is zo exclusief dat het aantal chefs dat er in Europa mee mag werken op twee handen te tellen is, slechts zeven onder wie de Rotterdamse sterrenchef François Geur… 20 november 2017

Met vier gangen door de stad: stap op de RotterTram!

Op 31 oktober start de crowdfundingactie die ertoe moet leiden dat er in het eerste kwartaal van 2018 een restauranttram door onze stad gaat rijden. Er is zo’n 450.000 euro nodig om een dubbelgelede Düwagtram van de RET (bouwjaar 1969) om te bouwen tot rijdend restaurant. 31 oktober 2017

Een smakelijk stukje Syrië in Delfshaven

De Schiedamseweg in Delfshaven, een eetzaakje dat niet bijzonder opvalt als je er snel voorbijloopt. Hoge groene banken, een muziekje en een open keuken. Mensen aan de shoarma en frietjes. Maar schijn bedriegt. In de open keuken staan mannen in strakke witte kleding, handdoekje om de nek om het zweet van hun voorhoofden te vege… 15 november 2017