Eenmaal binnen is verkocht

Hendrik van der Wyck heeft nooit niet in de horeca gezeten. Tenminste: in zijn werkzame leven. En als we hem ontmoeten in zijn laatste etablissement, The Boathouse Kralingen, vermoeden we dat het weleens niet zijn láátste etablissement zou kunnen zijn. 19 mei 2022

Thuis in Hillegersberg

‘Of ik inmiddels een bekende Hillegersberger ben?’ Voordat Frans van Breemen, eigenaar van Eetcafé Facet, die vraag heeft kunnen beantwoorden, wordt hij gegroet door een geknielde dame die haar fiets een wasbeurt geeft en zich excuseert voor het ruime sop dat ons dwingt tot een sprongetje, zoals de schoolkinderen van Hillegersb… 15 december 2021

De broodnodige alternatieve voedselbank

Loes en Henk runnen in Schiebroek een alternatieve voedselbank: Uitdeelpunt Schie-broek voor mensen die moeite hebben om rond te komen. Mensen die dus niet altijd te eten hebben. En nu hoor ik je denken: daar is de gewone voedselbank toch voor? Maar de mensen die Loes en Henk bedienen zitten net boven de inkomensgrens die de ge… 15 december 2021

Da Gianfranco, ontwapenend gastvrij

Voor wie echt lekker Italiaans wil eten, is Da Gianfranco the place to be. De zaak op de Teldersweg in Schiebroek bestaat inmiddels alweer tien jaar en is onder veel Rotterdammers erg geliefd. Hoog tijd dus om daar eens een kijkje te nemen. 15 december 2021

Lekker snacken!

Op de hoek van de Zwart Janstraat en de Bergweg zit sinds vijf jaar Burgers & Veggies. Een zaak die volgens eigenaar Ergin tussen een snackbar en een restaurant in zit. Op de menukaart prijken, het zal geen verrassing zijn, burgers en vegetarische gerechten. 4 maart 2020

‘Met de Nieuwe Maas aan je voeten’

Ondernemersechtpaar Karin Jacques en Chris de Pagter beschikt dagelijks over het mooiste uitzicht van Rotterdam: het terras van bar-restaurant Prachtig aan het Willemsplein, pal naast de Spido en bijna onder de Erasmusbrug. Van bruidspaar tot zakenyup, van barbecuefan tot oppasopa en -oma: iedereen is er welkom en vindt er een … 16 oktober 2019

Hart voor jenever

De Gekroonde Brandersketel – de branderij van het Nationaal Jenevermuseum – in Schiedam is pas in 1996 naar oud voorbeeld opgericht. Toch lijkt het alsof de tijd er een paar honderd jaar heeft stilgestaan. Volgens eeuwenoud recept wordt hier nog altijd met gerst afkomstig uit een Schiedamse molen, in oude koperen ketels en op k… 19 juni 2019

De huiskamer van Schiedam

Rond het jaar 2000 werkt Van Hattum in de bediening bij Café van Diggelen, op dezelfde plek waar hij en Elderkamp jaren later Lucas Drinkwinkel zullen openen. Elderkamp, op dat moment afwasser bij De Mouterij, ziet Café van Diggelen wel zitten en sluit zich aan. In de jaren die volgen zal Van Hattum zich storten op diverse baan… 19 juni 2019

‘Loopuyt-gin is bedoeld voor de fijnproever’

Wie de Lange Nieuwstraat in Schiedam bezoekt, maakt een flinke sprong terug in de tijd. De hoge, historische panden aan weerszijden van de straat omarmen een Victoriaans park met romantische bloesembomen en slingerende wandelpaden. Jan van Stigt Thans vertelt dat dit het eerste aangelegde stadspark van Nederland is. Stel je voo… 19 juni 2019

Welkom in de wereld van ‘het gedistilleerd’

De toon wordt bij binnenkomst van de molen me-teen gezet. De ontvangstruimte ziet er prachtig uit en de aanwezigheid van een bar met daarop in grote letters Distillers Academy is veelbelovend. “Máár”, zegt Annemieke Loef, “het is geen bar zoals menigeen die kent. Het is een plek om kennis op te doen. We willen mensen echt iets … 19 juni 2019