Alsof je bij een echte Italiaanse mamma eet

Onlangs was ze nog met een collega in Italië, in een klein dorpje vlakbij Napels. Daar kreeg Aggy Kan, geboren Rotterdamse, kookles van zo’n echte Italiaanse mamma. “Ontzettend leuk”, vertelt ze. “We hebben weer wat nieuws geleerd, inspiratie opgedaan. En het was tegelijkertijd een bevestiging dat we het goed doen. Italiaans et… 20 april 2017

Van ras el hanoet tot nootmuskaat

Een gerecht zonder kruiden? We kunnen het ons nauwelijks voorstellen. Toch kennen de smaken en geuren die ons vandaag de dag zo vertrouwd zijn, een rijke en veelal internationale historie. Voor Gers! vertellen twee bekende Rotterdamse ‘kruidenboeren’ over hun passie en vakmanschap. 15 mei 2017

Een gelukkig stukje aarde in Rotterdam-Noord

Ze begon op Instagram met het vertellen van haar verhaal. Het verhaal van plantaardig en onbewerkt eten. Op haar foodblog dat ze later startte kon ze nog meer van dat verhaal kwijt. En straks? Straks vertelt ze het gewoon zelf aan tafel en door middel van de producten die je kunt krijgen bij Happy Earth op het Zwaanshals, de ee… 22 mei 2017

Asian Glories staat voor verfijnd en huiselijk

Negentien jaar terug leerden we bij Asian Glories voor het eerst wat écht Chinees en Maleis eten is. Gerechten aanpassen aan de Nederlandse smaak, dat gebeurde hier niet. En nog steeds niet. Na het verlies van de eigenaren bij de ramp met vlucht MH17, zet hun zoon Kevin Fan de zaak voort in de geest van zijn ouders. “Ik wil dat… 2 januari 2017

Het mes snijdt aan drie kanten

Sjaak en Clara Sies houden niet van stilzitten. Ze houden van andere mensen helpen. Toen ze in de bijstand kwamen, zaten ze niet bij de pakken neer. Ze richtten de Voedselbank op. “Dat doen we nu niet meer. Te groot geworden”, zegt Sjaak. “We zaten alleen nog te vergaderen; er was geen tijd meer om mensen te helpen.” 13 december 2016

Rotterdam in het klein

Goed eten voor iedereen. Op een fijne plek (hotspot) zorgt het eten (hutspot) voor de binding. Bij Hotspot Hutspot tref je dan ook mensen in alle leeftijden, van allerlei pluimage en met meer dan vijftien verschillende culturele achtergronden. Rotterdam in het klein. En zoals we in Rotterdam gewend zijn, wordt er lekker gegeten! 29 december 2016

Culinair in de wolken op Zuid

Een gele mobiele hijskraan torent op zaterdag 3 december hoog in de lucht op Rotterdam-Zuid. Vele mensen aanschouwen vol bewondering het zwevende restaurant dat op 55 meter hoogte culinair genot biedt aan uiteindelijk 132 Rotterdammers. 7 december 2016

Altijd feest in BAR

Noem je club BAR en doe er van alles dat niets met een bar van doen heeft. Houd wilde housefeesten in de kelder, serveer een goeie hap eten op het terras, bouw het langste oudjaarsfeest van het land en verhuur je tent voor zakelijke meetings. En als iemand op het idee komt, waarom dan ook niet een bowlingbaan voor een nacht? “E… 6 oktober 2016

Houten parel aan de Rotte

In Hillegersberg weten ze het al lang; restaurant de Prins van Terbregge staat garant voor goed eten en een fijne avond uit. Toen de Prins in 2014 in de ‘Lekker 500’ belandde, ontdekten meer mensen van binnen en buiten de stad de weg naar de met linnen gedekte tafels. Liever een uitsmijter of een tosti? Dat serveren ze ook! 31 oktober 2016

Soephoofd

Meer groenten eten? Dat is niet zo ingewikkeld, volgens ‘soephoofd’ Diana van Ewijk. Maak soep! Zelf eet zij met haar gezin elke dag soep. Als lunch of als voorgerecht. Zo krijg je makkelijk genoeg groenten binnen. En het is nog lekker ook! 6 oktober 2016