Madelon Baans

Madelon Baans

Redacteur

Als Olympiër zit sporten in mijn bloed. Ik doe niets liever, liefst zo veel en zo afwisselend mogelijk. Van mijn passie heb ik mijn werk gemaakt. Als freelance communicatie professional op het gebied van sport en gezondheid werk ik op interim- en projectbasis voor diverse opdrachtgevers. Daarnaast ben ik partner en content creator bij www.glowmag.nl. Mijn missie? Mensen motiveren tot een gezonde levensstijl: life is all about being healthy and having fun!

Ik hou intens van Rotterdam. Gers! is hét visitekaartje van de stad. Dat ik daar aan bij mag dragen doet mijn Rotterdamse hart sneller kloppen.

Madelon Baans heeft 17 verhalen geschreven

De beste milkshake van Rotterdam

29 maart 2017

De stad van... Vivian Kramer

De Witte de Withstraat is haar thuis geworden. Ze woont er in een zijstraat en wandelt er elke dag doorheen op weg naar Sugarcoated, haar studio waar ze vrouwen omtovert tot hun vintage alter ego uit de jaren vijftig. Dat Tiki’s de favoriete stek is van Vivian ‘Viv’ Kramer Gezegd Freher (31) is niet zo gek. “Alles zit daar in d… 29 maart 2017

Een gelukkig stukje aarde in Rotterdam-Noord

Ze begon op Instagram met het vertellen van haar verhaal. Het verhaal van plantaardig en onbewerkt eten. Op haar foodblog dat ze later startte kon ze nog meer van dat verhaal kwijt. En straks? Straks vertelt ze het gewoon zelf aan tafel en door middel van de producten die je kunt krijgen bij Happy Earth op het Zwaanshals, de ee… 29 maart 2017

Op naar de piepers

“Zo, wat eten jullie vanavond?” Het lunchgesprek op kantoor wordt op gang gebracht door een van de collega’s die ondertussen een hap neemt van zijn bruine bammetje kaas. Gehaktballen, stamppotten en vlaflippen vliegen over tafel. Ik volg het gesprek en mijn gedachten dwalen af. 7 december 2016

Rotterdam in het klein

Goed eten voor iedereen. Op een fijne plek (hotspot) zorgt het eten (hutspot) voor de binding. Bij Hotspot Hutspot tref je dan ook mensen in alle leeftijden, van allerlei pluimage en met meer dan vijftien verschillende culturele achtergronden. Rotterdam in het klein. En zoals we in Rotterdam gewend zijn, wordt er lekker gegeten! 7 december 2016

Leuker kunnen we het niet maken

‘Dagelijks 30 minuten bewegen verlaagt de kans op hart- en vaatziekten met 69 procent’, kopt het krantenbericht. Poeh, dat is meer dan twee-derde! Hoewel mijn hartje hier letterlijk en figuurlijk sneller van gaat kloppen, snap ik dat de meeste lezers ter plekke in slaap kukelen. 14 september 2016

Soephoofd

Meer groenten eten? Dat is niet zo ingewikkeld, volgens ‘soephoofd’ Diana van Ewijk. Maak soep! Zelf eet zij met haar gezin elke dag soep. Als lunch of als voorgerecht. Zo krijg je makkelijk genoeg groenten binnen. En het is nog lekker ook! 14 september 2016

Nog maar een klein stukkie

Terwijl mijn computer een zachte ping laat horen, open ik gedachteloos mijn mail. ‘Extra nieuwsbrief over uniek triatlon event in Rotterdam’ is de kop boven de eerste tekst. Dahááág gedachteloosheid, ik ben ineens vol aandacht! 22 juni 2016

Wat je van dichtbij haalt, is lekker

In Aan tafel! gaan redacteur Madelon Baans en fotograaf Marieke Odekerken op zoek naar mooie en vooral lekkere recepten. 22 juni 2016

Niks gevaarlijks aan

Ik loop als de stad slaapt. Ik ren door de donkere straten, over de bruggen, langs het water. Mijn ultieme gevoel van vrijheid. Geen gedoe. Gewoon de stad en ik en verder niks. Niemand. 17 februari 2016

Madelon Baans heeft (nog) geen artikelen of foto's op Gers! rotterdam staan