Heerlijk en hard in de haven

Wij zijn Gers!

We verzamelen in De Oude Haven bij Restaurant MOOII van Gerard van Gelderen en Thijs van den Bergh. Voor het restaurant – aan de rustige zijde van de haven – is een terras voor ons ingericht en staan de Green Eggs al te dampen. Onder het genot van een alcoholvrije cocktail en een eerste hapje – gefrituurde oesters – heet Van Gelderen ons welkom. Veel tijd hebben we niet, we moeten naar de kade. Hier liggen drie ribboten klaar die ons met een enorme vaart over de Maas gaan jagen. Voordat we aan boord gaan vertelt Marco Binnendijk – eigenaar van Dolphin Events – over een aantal belangrijke regels die we in acht moeten nemen. We krijgen een reddingsvest aan en gaan aan boord van de formule-1-wagens onder de boten.

Zodra de drie ribboten – met zo’n 600 pk (!!) aan boord – op de Maas zijn, wordt langzaam maar zeker de snelheid opgevoerd. Menig Rotterdammer die over brug of kade wandelt, kijkt de racende boten jaloers na. Na enige tijd nemen we gas terug en varen we de haven van Schiedam binnen. Als we eenmaal aangemeerd zijn, lopen we naar de Maastuin. Een groter contrast lijkt niet mogelijk.