‘De lekkerste pekingeend van Rotterdam’

Horeca

北京烤鴨, oftewel pekingeend, is een bekend zo niet beroemd gerecht dat oorspronkelijk uit het noordoosten van China komt. Er zijn recepten met pekingeend bekend die stammen uit de elfde eeuw. Naar verluidt was het ook het favoriete gerecht van de familie Ming, die gedurende drie eeuwen over China regeerde. Omdat de bereiding van pekingeend een speciale oven vereist, vindt de bereiding voornamelijk plaats in restaurants. Laten we daar nu in Rotterdam een uitstekend adresje voor hebben…

Chung Wai Liu (35) is een perfectionist. En een eendfan. In 2011 bracht hij die beide eigenschappen samen in restaurant Four Seasons, dat hij in dat jaar overnam en inmiddels omdoopte in Restaurant Chung. Mooi gelegen aan de Noordmolenwerf achter de Meent. Maar een overname is één ding, je eigen signatuur aan je zaak geven is een andere. Het lukte Chung goed door het restaurant zijn eigen naam mee te geven, en door zich te werpen op de moderne Aziatische keuken, maar dan met een westerse twist.