De stad van… Nathalie van Pinxteren

Wie: Nathalie van Pinxteren Wat: was negentien jaar toiletjuffrouw bij de Ramblas en Hollywood, staat nu in Annabel 14 februari 2019

Wat is wel / niet gers in Rotterdam?

“Ik ben een zomerfeestganger. Feesten in de buitenlucht is het allerleukst. Dan gaat het allemaal wat spontaner. Je bent toch al buiten, gaat ergens met een vriendin een drankje doen. Dan ben je sneller geneigd om door te gaan. In de winter zie je me niet. Dan ga ik overwinteren. 14 februari 2019

Exaltatie en contemplatie

Ted Langenbach behoeft geen introductie. De flamboyante goeroe van het feest heeft de partyscene in Rotterdam wellicht nog net niet eigenhandig uitgevonden, maar toch minstens mede vormgegeven. Anno 2019 flikt hij het gewoon weer. De Koning van de Dansvloer is nog altijd trendsetter en -watcher tegelijk en feestpaleis Now&Wow k… 14 februari 2019

Mobiele bars en booths

Florian Borstlap van de Performancebar en Joey Seton van Toffler. Beiden heren drukken op geheel eigen wijze hun stempel op het uitgaan in Rotterdam. De performancebar speelt in op het doorbreken van gangbare patronen door unieke performances en Toffler zoekt en boekt de beste dj’s. Het publiek willen boeien; dát is wat ze geme… 14 februari 2019

‘Het leven is een spel’

Wie: Martin Roedolf Wat: Conceptueel ontwerper Waar: Baan 14 februari 2019

De revanche van de paradijsvogel

Een overzicht van dertig jaar stappen, feesten en uitgaan in de stad. Dat brengt Museum Rotterdam met de expositie Party People. Drie grootheden uit de scene adviseerden over de vormgeving van de tentoonstelling. De typerende gemene deler die zij zagen: alles bestaat naast elkaar. Hoogbejaarde homo’s die staan zoenend naast een… 14 februari 2019

Antiglamour

Wie: Rick Arnold, www.rickarnold.nl Wat: fotografeerde de achterkant van het Rotterdamse nachtleven Waarom: een leven lang fotografeert Arnold al het uitgaansleven van de stad, voor deze serie kroop hij achter de schermen en in de coulissen 14 februari 2019

‘De lekkerste pekingeend van Rotterdam’

北京烤鴨, oftewel pekingeend, is een bekend zo niet beroemd gerecht dat oorspronkelijk uit het noordoosten van China komt. Er zijn recepten met pekingeend bekend die stammen uit de elfde eeuw. Naar verluidt was het ook het favoriete gerecht van de familie Ming, die gedurende drie eeuwen over China regeerde. Omdat de bereiding van p… 14 februari 2019

Levens redden op de Maasvlakte

Links zien we een zwartgeblakerde opslagtank met veel blusschuim, rechts woedt een gecontroleerde brand en vlak voor ons voert een groep brandweerlieden een blusoperatie uit. Een opslagtank met chemicaliën dreigt vlam te vatten. Hoe los je dit op? Ondertussen vindt er een evacuatie plaats uit een brandend schip en zijn er gewon… 14 februari 2019

Van hippies naar gabberhouse

Een nachtje doorhalen zonder moe te worden, een extra boost om in de stemming te komen: elke generatie stappers neemt weleens een pilletje of ander hulpmiddel om de feestvreugde te verhogen. Gers! dook in de wereld van drugs in het Rotterdamse uitgaansleven door de jaren heen.  14 februari 2019