Opa heeft een nieuw jasje

Na 21 jaar was eetcafé Opa toe aan een verbouwing. Meer licht en ruimte is het resultaat. De lampenkapjes zijn nieuw, de lijstjes met foto’s van opa’s aan de muur zijn gebleven. Borrelen, een snelle hap of een uitgebreid diner: het kan bij Opa, binnen of buiten op het terras. Na zo’n verbouwing is het zonde om pas rond borrelti… 11 juli 2014

Van feestende gay's tot pimpelende kunstenaars

Zoveel mensen, zoveel smaken. En dus ook: zoveel kroegen. Het fijne van wonen in een grote stad, is dat je geen genoegen hoeft te nemen met één enkele buurtkroeg. Punkers en rockers, gay’s en bikers, Antillianen en kunstenaars: elke subcultuur heeft zo zijn eigen hangout. Gers! nam een kijkje bij vier totaal verschillende Rotte… 7 mei 2014

Francois Geurds opent FG Food Labs

Twee uiteenspattende flessen champagne tegen de gevel markeerden de opening van FG Food Labs. Sterrenchef François Geurds gaat in de Hofboogjes experimenteren met ingrediënten en bereidingswijzen én laat zijn gasten de resultaten proeven. 23 januari 2014

Dik, vet en lekker

Wie weleens de Coolsingel oversteekt ter hoogte van de Koopgoot - en welke Rotterdammer doet dat nu niet? - die kent hem. Hans Worst. De geur van verse worst, de jazzklanken en het gezellige tentje waar ze vandaan komen: Hans is een begrip in de Rotterdamse binnenstad. Na elf jaar lijkt zijn zaak gestold te zijn in de Coolsinge… 23 januari 2014

Stadse kroten & kromme komkommers

Rotterdam mag een drukbevolkte havenstad zijn, de laatste tijd schieten de groene initiatieven als paddenstoelen uit de grond. Leegstaande gebouwen krijgen een tweede leven als stadsboerderij, daken van kantoorgebouwen worden omgetoverd tot dak-akker en braakliggende terreinen komen tot bloei als moestuin. 23 januari 2014

Clubben in de duisternis

Natuurlijk is Rotterdam een wereldstad, maar het nachtleven mag wel wat spannender. Dat vindt althans partyorganisator en clubeigenaar Aziz Yagoub. Na het faillissement van poppodium WATT in 2010, besloot hij daarom zelf een club te beginnen. “Ik wist precies wat daar fout was gegaan, dus ik dacht: ik moet het zelf gaan doen.” 11 september 2013

De huiskamer van Rotterdam

Ik zit bij WP. Duidelijk. In Rotterdam weet dan iedereen dat je in het Wester Paviljoen zit. Sinds drie jaar zwaait VOF Van Staten hier de scepter, ofwel Rody en Marjolein van Staten. Aan de sfeer en de stijl sleutelen ze niet: wat goed is, is goed. Wel hebben ze de afgelopen drie jaar een paar stevige punten op de i gezet. 7 november 2012

Daar in dat kleine café…

Ware er zoiets als een Rotterdamse inburgeringscursus, dan volstaat een middagje bier drinken in dit houten café aan de Nieuwe Maas. Met onvervalste Rotterdamse humor, prima pilzen, een doorrookt interieur en een schitterend uitzicht over de Nieuwe Maas. En met de beste gehaktbal ever. De Ballentent is een van de laatste echte … 7 november 2012

De 'V' van...

Het restaurant zit vol. Reserveren noodzakelijk. De formule van Little V slaat aan. De intieme sfeer, de doordachte menu’s en het altijd attente personeel zijn de zichtbare pijlers onder het succes van het Vietnamese restaurant. Als eerste magazine kregen we de kans om met Tan Do, de bedenker en eigenaar van Little V, te prate… 7 november 2012

Nieuw Rotterdams Café

Nieuw Rotterdams Café aan de Witte de Withstraat. Wist jij dat het er pas een jaar zit? Bijna niet voor te stellen dat dit bijzondere café er niet was. De Witte de Withstraat past ‘m als een oude jas. Een perfecte aanvulling op alle bruisende initiatieven in de buurt. Hoe gaat het eigenlijk, ruim een jaar na de opening? We vroe… 7 november 2012