Feestmaal voor een prikkie

Lekker uitpakken aan tafel, zonder de hoofdprijs te betalen. Wim Severijn (chef van Restaurant Wereldmuseum met 1 Michelinster), Jim de Jong (chef Restaurant De Jong) en Dave Heijnen (cocktailshaker van Level Bar & Bistro) gingen voor Gers! aan de slag. Het resultaat: een feestelijk driegangenmenu voor slechts tien euro per per… 17 december 2014

The FoodFighters

Ze zijn het nieuwe cool in koken. Ruig, ongelikt en vol passie. De negen vrienden die samen de FoodFighters vormen zijn in korte tijd ongekend populair geworden in Rotterdam. Ze zweren bij hun Big Green Egg, waar ze even makkelijk een halve koe als een zootje oesters op bereiden. 27 augustus 2014

Lunchkistje vol juweeltjes uit de stad

Elke dag knetterhard werken, maar niet de moeite nemen om fatsoenlijk te lunchen. Veel mensen doen het, maar of het zo verstandig is? Caroline van der Lande is ervan overtuigd van niet. Om werkend Nederland aan een gezonde, maar vooral lekkere lunch te helpen, startte ze samen met Nikki Wiesman de Buurtboer. “Juist als je fullt… 27 augustus 2014

Happen in de haven

De kades van de Oude Haven, de oudste haven van Rotterdam, zijn niet langer het domein van stuwadoors, cargadoors en sjorders. De vierde haven ter wereld komt steeds verder buiten het stadscentrum te liggen. Het kloppend hart van bedrijvigheid, de economische motor van de stad, begint tegenwoordig pas in de Waalhaven. Bovendien… 27 augustus 2014

Opa heeft een nieuw jasje

Na 21 jaar was eetcafé Opa toe aan een verbouwing. Meer licht en ruimte is het resultaat. De lampenkapjes zijn nieuw, de lijstjes met foto’s van opa’s aan de muur zijn gebleven. Borrelen, een snelle hap of een uitgebreid diner: het kan bij Opa, binnen of buiten op het terras. Na zo’n verbouwing is het zonde om pas rond borrelti… 11 juli 2014

Van feestende gay's tot pimpelende kunstenaars

Zoveel mensen, zoveel smaken. En dus ook: zoveel kroegen. Het fijne van wonen in een grote stad, is dat je geen genoegen hoeft te nemen met één enkele buurtkroeg. Punkers en rockers, gay’s en bikers, Antillianen en kunstenaars: elke subcultuur heeft zo zijn eigen hangout. Gers! nam een kijkje bij vier totaal verschillende Rotte… 7 mei 2014

Francois Geurds opent FG Food Labs

Twee uiteenspattende flessen champagne tegen de gevel markeerden de opening van FG Food Labs. Sterrenchef François Geurds gaat in de Hofboogjes experimenteren met ingrediënten en bereidingswijzen én laat zijn gasten de resultaten proeven. 23 januari 2014

Dik, vet en lekker

Wie weleens de Coolsingel oversteekt ter hoogte van de Koopgoot - en welke Rotterdammer doet dat nu niet? - die kent hem. Hans Worst. De geur van verse worst, de jazzklanken en het gezellige tentje waar ze vandaan komen: Hans is een begrip in de Rotterdamse binnenstad. Na elf jaar lijkt zijn zaak gestold te zijn in de Coolsinge… 23 januari 2014

Stadse kroten & kromme komkommers

Rotterdam mag een drukbevolkte havenstad zijn, de laatste tijd schieten de groene initiatieven als paddenstoelen uit de grond. Leegstaande gebouwen krijgen een tweede leven als stadsboerderij, daken van kantoorgebouwen worden omgetoverd tot dak-akker en braakliggende terreinen komen tot bloei als moestuin. 23 januari 2014

Clubben in de duisternis

Natuurlijk is Rotterdam een wereldstad, maar het nachtleven mag wel wat spannender. Dat vindt althans partyorganisator en clubeigenaar Aziz Yagoub. Na het faillissement van poppodium WATT in 2010, besloot hij daarom zelf een club te beginnen. “Ik wist precies wat daar fout was gegaan, dus ik dacht: ik moet het zelf gaan doen.” 11 september 2013