Bier op z’n Rotterdams

Rotterdam kent veel mooie en bijzondere plekken. Maar wat is nou het beste van Rotterdam? De drie mannen achter Gers! kiezen om beurten een plek die zij speciaal vinden. Deze keer laat Arjen van Riel zich onderdompelen in de wereld van het bier brouwen. Zijn gids is Peter Rouwen van Brouwerij Noordt, brouwmeester in hart en nie… 5 februari 2016

Zoet zonder suiker

In Aan tafel! gaan redacteur Madelon Baans en fotograaf Marieke Odekerken op zoek naar mooie en vooral lekkere recepten. 9 januari 2016

Op zoek naar de smaak van Rotterdam

Karin Koolen is journalist, cultureel antropoloog en fervent levensgenieter. Van origine geen ‘dappere eter’ maar door haar vele reizen is ze de wereldse smaken steeds meer gaan waarderen. Thais, Italiaans en Turks zijn favoriet. 8 februari 2016

Koken met bloemen

In Aan tafel! gaan redacteur Madelon Baans en fotograaf Marieke Odekerken op zoek naar mooie en vooral lekkere recepten. 31 oktober 2015

Altijd in voor iets geks

‘Dat je De Pui niet kent, is jouw probleem!’ Dat staat op het kaartje van het twintigjarig jubileum van eigenaar Jaap Brantenaar.Twintig jaar. Dat is niet niks. Voor Brantenaar is het nog steeds een uitdaging nieuwe mensen zijn kroeg in te krijgen. Dat vindt hij het spannendste. 13 november 2015

De Pijp: loyaal aan tradities

Verstopt in een zijstraat van de Nieuwe Binnenweg, ligt restaurant De Pijp. Als het uithangbord er niet hing, zou je er zo voorbij lopen. Maar vrijwel iedere echte Rotterdammer kent De Pijp; het is een instituut in de stad. Sowieso is dit het oudste restaurant van Rotterdam. Een stukje historie over deze authentieke plek is dus… 17 juli 2015

Botlek Burgers

Als we de aanwezige gasten moeten geloven, was Eetcafé de Botlekbrug vroeger het sodom en gomorra van de haven. Tijdens de befaamde ‘boerennachten’ schijnt menig matroos of trucker laveloos het water in te zijn gelopen. Om er de volgende dag levenloos uitgevist te worden. Nu zwaait Leen van Popering de scepter in deze toko, die… 21 maart 2015

Kaaskop!

Er zijn, voor een typisch kaasland als Nederland, opvallend weinig fromagers te vinden binnen onze landsgrenzen. “Maximaal twintig”, oppert Maarten Koek (31 jaar). En hij kan het weten, want afgelopen november werd hij door Gault Milllau uitgeroepen tot ‘Beste Fromager 2015’. 11 maart 2015

Foodcurators: fascinatie voor andere vormen van eten

Digna Kosse, Lucas Mullié en René Bosch kijken anders naar eten. De drie verkenners noemen zich Foodcurators en nestelen aan de Heer Bokelweg in het oude Robecopand. Ze houden zich bezig met voedsel en vormgeving op zeer innovatieve wijze. Van huis uit zijn ze vormgever, landschapsontwerper en kok. En die kruisbestuiving levert… 27 februari 2015

ROT.plek, de enige echte huiskamer van Rotterdam

Gers! heeft de handen ineen geslagen met Ketelbinkie Koffie en runt tot met 30 april 2015 een pop-up aan de Rochussenstraat 3 (hoek Eendrachtsplein). Zin in een bakkie met een kaakie of een lekkere gerse boterham voor de lunch? Dan ben je van woensdag tot en met zaterdag bij ROT.plek aan het juiste adres. 27 januari 2015