Altijd in voor iets geks

‘Dat je De Pui niet kent, is jouw probleem!’ Dat staat op het kaartje van het twintigjarig jubileum van eigenaar Jaap Brantenaar.Twintig jaar. Dat is niet niks. Voor Brantenaar is het nog steeds een uitdaging nieuwe mensen zijn kroeg in te krijgen. Dat vindt hij het spannendste. 13 november 2015

De Pijp: loyaal aan tradities

Verstopt in een zijstraat van de Nieuwe Binnenweg, ligt restaurant De Pijp. Als het uithangbord er niet hing, zou je er zo voorbij lopen. Maar vrijwel iedere echte Rotterdammer kent De Pijp; het is een instituut in de stad. Sowieso is dit het oudste restaurant van Rotterdam. Een stukje historie over deze authentieke plek is dus… 17 juli 2015

Botlek Burgers

Als we de aanwezige gasten moeten geloven, was Eetcafé de Botlekbrug vroeger het sodom en gomorra van de haven. Tijdens de befaamde ‘boerennachten’ schijnt menig matroos of trucker laveloos het water in te zijn gelopen. Om er de volgende dag levenloos uitgevist te worden. Nu zwaait Leen van Popering de scepter in deze toko, die… 21 maart 2015

Kaaskop!

Er zijn, voor een typisch kaasland als Nederland, opvallend weinig fromagers te vinden binnen onze landsgrenzen. “Maximaal twintig”, oppert Maarten Koek (31 jaar). En hij kan het weten, want afgelopen november werd hij door Gault Milllau uitgeroepen tot ‘Beste Fromager 2015’. 11 maart 2015

Foodcurators: fascinatie voor andere vormen van eten

Digna Kosse, Lucas Mullié en René Bosch kijken anders naar eten. De drie verkenners noemen zich Foodcurators en nestelen aan de Heer Bokelweg in het oude Robecopand. Ze houden zich bezig met voedsel en vormgeving op zeer innovatieve wijze. Van huis uit zijn ze vormgever, landschapsontwerper en kok. En die kruisbestuiving levert… 27 februari 2015

ROT.plek, de enige echte huiskamer van Rotterdam

Gers! heeft de handen ineen geslagen met Ketelbinkie Koffie en runt tot met 30 april 2015 een pop-up aan de Rochussenstraat 3 (hoek Eendrachtsplein). Zin in een bakkie met een kaakie of een lekkere gerse boterham voor de lunch? Dan ben je van woensdag tot en met zaterdag bij ROT.plek aan het juiste adres. 27 januari 2015

Feestmaal voor een prikkie

Lekker uitpakken aan tafel, zonder de hoofdprijs te betalen. Wim Severijn (chef van Restaurant Wereldmuseum met 1 Michelinster), Jim de Jong (chef Restaurant De Jong) en Dave Heijnen (cocktailshaker van Level Bar & Bistro) gingen voor Gers! aan de slag. Het resultaat: een feestelijk driegangenmenu voor slechts tien euro per per… 17 december 2014

The FoodFighters

Ze zijn het nieuwe cool in koken. Ruig, ongelikt en vol passie. De negen vrienden die samen de FoodFighters vormen zijn in korte tijd ongekend populair geworden in Rotterdam. Ze zweren bij hun Big Green Egg, waar ze even makkelijk een halve koe als een zootje oesters op bereiden. 27 augustus 2014

Lunchkistje vol juweeltjes uit de stad

Elke dag knetterhard werken, maar niet de moeite nemen om fatsoenlijk te lunchen. Veel mensen doen het, maar of het zo verstandig is? Caroline van der Lande is ervan overtuigd van niet. Om werkend Nederland aan een gezonde, maar vooral lekkere lunch te helpen, startte ze samen met Nikki Wiesman de Buurtboer. “Juist als je fullt… 27 augustus 2014

Happen in de haven

De kades van de Oude Haven, de oudste haven van Rotterdam, zijn niet langer het domein van stuwadoors, cargadoors en sjorders. De vierde haven ter wereld komt steeds verder buiten het stadscentrum te liggen. Het kloppend hart van bedrijvigheid, de economische motor van de stad, begint tegenwoordig pas in de Waalhaven. Bovendien… 27 augustus 2014