‘Geniet van de kleine dingen des levens’

Een mooie zomeravond in het Vroesenpark; de zon zakt langzaam weg, maar het is nog druk in het park. Mensen barbecueën, picknicken, frisbeeën en drinken met elkaar. De geur van houtskool komt je tegemoet, terwijl hondjes vrolijk in de rondte rennen en frisbees je om de oren vliegen. Tussen de massa staat Sander-Pieter Gladpootj… 20 juli 2016

Mannenbolwerk

Donderdagmiddag in Café de Oude Binnenweg. Geen gewone donderdag dit, dinsdag vonden de aanslagen in Brussel plaats en Johan Cruyff is vandaag overleden. Gelukkig hangen hier zoals altijd nog wel de oranje vlaggetjes van het WK achterin de zaak, naast de kerstlichtjes die aanstaan en het olijke kleine boompje met paaseieren dat… 28 juni 2016

Haring in het DNA

Rotterdam kent veel familiebedrijven. Waar zitten ze en wie zijn die families? Bij Vishandel Den Haan staat inmiddels de vierde generatie Den Haan aan het roer. Tweelingbroers Robert en Christian zwaaien, na het overlijden van vader Ruud, de scepter en krijgen daarbij hulp van beste vriend ‘maar eigenlijk derde broer’ Seth. 24 juni 2016

Goede koffie en veel muziek

Een heerlijke plek creëren waar buurtbewoners terecht kunnen voor koffie, gezellige ontmoetingen én live muziek; daar was het Gilbert van Drunen en Lies Klaus om te doen. Twee jaar geleden openden zij - in hartje Zuid - de deuren van Koffie en Ambacht. 2 juli 2016

Net even iets anders

Laagdrempelig met kwaliteit: een combinatie die niet vanzelfsprekend is. In restaurant en bar Thoms is die te vinden. Een plek waar al het moois van Rotterdam samenkomt en waar gerechten razend simpel zijn, maar wel ballen hebben. Het initiatief is van Arthur van Zanten, een ware horecatijger die weet hoe het is om een dijk van… 21 juli 2016

Wat je van dichtbij haalt, is lekker

In Aan tafel! gaan redacteur Madelon Baans en fotograaf Marieke Odekerken op zoek naar mooie en vooral lekkere recepten. 5 september 2016

Italiaans op z’n Rotterdams

Zeg je pizza, dan zeg je Angelo Betti. Rotterdams oudste en meest bekende pizzeria zit al sinds de jaren ‘40 aan de Schiekade. Maar het begon allemaal in 1922 met schepijs, gemaakt door een echte overlever die zich toevallig in Rotterdam vestigde. 20 februari 2016

Dumplingliefde

In Aan tafel! gaan redacteur Madelon Baans en fotograaf Marieke Odekerken op zoek naar mooie en vooral lekkere recepten. 3 mei 2016

In de kelder van Hotel New York

Het prachtige Hotel New York is een icoon aan de Maas. Iedere Rotterdammer kent het. En iedere niet-Rotterdammer ook. Zo lijkt het tenminste als je er op een zomerse zaterdagmiddag, terwijl er net een cruiseschip is afgemeerd, over de hoofden kunt lopen. 6 december 2015

Smullen maar

Culinair gezien staat Rotterdam dik gedrukt op de kaart, maar hoe staat het met de oorspronkelijke kookkunsten van de stad? Gers! ging op zoek naar typisch Rotterdamse specialiteiten en stuitte op een paar opmerkelijke gerechten en bijzondere verhalen. 30 januari 2016