Net even iets anders

Laagdrempelig met kwaliteit: een combinatie die niet vanzelfsprekend is. In restaurant en bar Thoms is die te vinden. Een plek waar al het moois van Rotterdam samenkomt en waar gerechten razend simpel zijn, maar wel ballen hebben. Het initiatief is van Arthur van Zanten, een ware horecatijger die weet hoe het is om een dijk van… 21 juli 2016

Wat je van dichtbij haalt, is lekker

In Aan tafel! gaan redacteur Madelon Baans en fotograaf Marieke Odekerken op zoek naar mooie en vooral lekkere recepten. 5 september 2016

Italiaans op z’n Rotterdams

Zeg je pizza, dan zeg je Angelo Betti. Rotterdams oudste en meest bekende pizzeria zit al sinds de jaren ‘40 aan de Schiekade. Maar het begon allemaal in 1922 met schepijs, gemaakt door een echte overlever die zich toevallig in Rotterdam vestigde. 20 februari 2016

Dumplingliefde

In Aan tafel! gaan redacteur Madelon Baans en fotograaf Marieke Odekerken op zoek naar mooie en vooral lekkere recepten. 3 mei 2016

In de kelder van Hotel New York

Het prachtige Hotel New York is een icoon aan de Maas. Iedere Rotterdammer kent het. En iedere niet-Rotterdammer ook. Zo lijkt het tenminste als je er op een zomerse zaterdagmiddag, terwijl er net een cruiseschip is afgemeerd, over de hoofden kunt lopen. 6 december 2015

Smullen maar

Culinair gezien staat Rotterdam dik gedrukt op de kaart, maar hoe staat het met de oorspronkelijke kookkunsten van de stad? Gers! ging op zoek naar typisch Rotterdamse specialiteiten en stuitte op een paar opmerkelijke gerechten en bijzondere verhalen. 30 januari 2016

Bier op z’n Rotterdams

Rotterdam kent veel mooie en bijzondere plekken. Maar wat is nou het beste van Rotterdam? De drie mannen achter Gers! kiezen om beurten een plek die zij speciaal vinden. Deze keer laat Arjen van Riel zich onderdompelen in de wereld van het bier brouwen. Zijn gids is Peter Rouwen van Brouwerij Noordt, brouwmeester in hart en nie… 5 februari 2016

Zoet zonder suiker

In Aan tafel! gaan redacteur Madelon Baans en fotograaf Marieke Odekerken op zoek naar mooie en vooral lekkere recepten. 9 januari 2016

Op zoek naar de smaak van Rotterdam

Karin Koolen is journalist, cultureel antropoloog en fervent levensgenieter. Van origine geen ‘dappere eter’ maar door haar vele reizen is ze de wereldse smaken steeds meer gaan waarderen. Thais, Italiaans en Turks zijn favoriet. 8 februari 2016

Koken met bloemen

In Aan tafel! gaan redacteur Madelon Baans en fotograaf Marieke Odekerken op zoek naar mooie en vooral lekkere recepten. 31 oktober 2015