Lekkers uit de kraan

Het Rotterdamse kraanwater behoort tot het beste en lekkerste drinkwater van de wereld. Het wordt gemaakt van water uit de Maas dat via waterleidingen naar zuiveringslocaties stroomt en vervolgens naar de stad. De reis van het water uit de rivier naar de Rotterdamse kranen duurt circa vijf maanden. Gers! reist mee en spreekt on… 20 november 2016

Vietnam in een bakje

Rotterdam kent veel familiebedrijven. Waar zitten ze en wie zijn die families? De eetkarren van Dong Tay zijn al drie decennia een vertrouwd gezicht in het Rotterdamse straatbeeld. De tweede generatie Nguyen serveert vanuit rollende keukens, op strategische locaties in het centrum, de lekkerste Vietnamese loempia’s. Dit voorjaa… 25 november 2016

‘Geniet van de kleine dingen des levens’

Een mooie zomeravond in het Vroesenpark; de zon zakt langzaam weg, maar het is nog druk in het park. Mensen barbecueën, picknicken, frisbeeën en drinken met elkaar. De geur van houtskool komt je tegemoet, terwijl hondjes vrolijk in de rondte rennen en frisbees je om de oren vliegen. Tussen de massa staat Sander-Pieter Gladpootj… 20 juli 2016

Mannenbolwerk

Donderdagmiddag in Café de Oude Binnenweg. Geen gewone donderdag dit, dinsdag vonden de aanslagen in Brussel plaats en Johan Cruyff is vandaag overleden. Gelukkig hangen hier zoals altijd nog wel de oranje vlaggetjes van het WK achterin de zaak, naast de kerstlichtjes die aanstaan en het olijke kleine boompje met paaseieren dat… 28 juni 2016

Haring in het DNA

Rotterdam kent veel familiebedrijven. Waar zitten ze en wie zijn die families? Bij Vishandel Den Haan staat inmiddels de vierde generatie Den Haan aan het roer. Tweelingbroers Robert en Christian zwaaien, na het overlijden van vader Ruud, de scepter en krijgen daarbij hulp van beste vriend ‘maar eigenlijk derde broer’ Seth. 24 juni 2016

Goede koffie en veel muziek

Een heerlijke plek creëren waar buurtbewoners terecht kunnen voor koffie, gezellige ontmoetingen én live muziek; daar was het Gilbert van Drunen en Lies Klaus om te doen. Twee jaar geleden openden zij - in hartje Zuid - de deuren van Koffie en Ambacht. 2 juli 2016

Net even iets anders

Laagdrempelig met kwaliteit: een combinatie die niet vanzelfsprekend is. In restaurant en bar Thoms is die te vinden. Een plek waar al het moois van Rotterdam samenkomt en waar gerechten razend simpel zijn, maar wel ballen hebben. Het initiatief is van Arthur van Zanten, een ware horecatijger die weet hoe het is om een dijk van… 21 juli 2016

Wat je van dichtbij haalt, is lekker

In Aan tafel! gaan redacteur Madelon Baans en fotograaf Marieke Odekerken op zoek naar mooie en vooral lekkere recepten. 5 september 2016

Italiaans op z’n Rotterdams

Zeg je pizza, dan zeg je Angelo Betti. Rotterdams oudste en meest bekende pizzeria zit al sinds de jaren ‘40 aan de Schiekade. Maar het begon allemaal in 1922 met schepijs, gemaakt door een echte overlever die zich toevallig in Rotterdam vestigde. 20 februari 2016

Dumplingliefde

In Aan tafel! gaan redacteur Madelon Baans en fotograaf Marieke Odekerken op zoek naar mooie en vooral lekkere recepten. 3 mei 2016