‘De lekkerste pekingeend van Rotterdam’

北京烤鴨, oftewel pekingeend, is een bekend zo niet beroemd gerecht dat oorspronkelijk uit het noordoosten van China komt. Er zijn recepten met pekingeend bekend die stammen uit de elfde eeuw. Naar verluidt was het ook het favoriete gerecht van de familie Ming, die gedurende drie eeuwen over China regeerde. Omdat de bereiding van p… 14 februari 2019

Kip in bier geeft plezier

Wat wil je midden in de nacht eten na een avond het feestbeest uithangen? En als het even kan vullend, gezond én snel klaar? Het lijkt bijna niet te combineren, maar het is chef Rico van THOMS Stadsbrouwerij gelukt. Een recept zo heerlijk, dat je je weer even ‘bij mama thuis’ voelt. Herfstig, kruidig met mals vlees dat al uit e… 14 februari 2019

Club Vibes voor je laatste uurtjes plezier

Wie kwam er niet in de allerlaatste uurtjes van de nacht? En wie kent niet de binnendoorsluiproute naar café Stalles? De in ieder geval in je dronken bui wat schemerig ogende Club Vibes zit al sinds 1996 in hartje stad. In het pand zaten eerder al Bizar en Het Pinguïnpark. De Westersingel swingt, mede door Club Vibes. 14 februari 2019

Een hal vol eten

Foodhallen zijn in een paar jaar tijd een begrip geworden. Kleine ondernemers bij elkaar die elk hun eigen identiteit hebben en houden, maar die door bij elkaar te zitten een meerwaarde vinden voor elkaar. Rotterdam kent er inmiddels meerdere: de Fenix Food Factory kent iedereen inmiddels wel. Sinds kort zijn er ook de Foodhall… 7 november 2018

‘Het begon met drie biljarts en een biefstuk’

Ludwig Klinkhamer werd door zijn vrienden kortweg ‘Loetje’ genoemd. In 1977 opende hij in hartje Amsterdam een zaak waarvan hij hoopte dat het een populair biljartcafé zou worden. Het zou anders lopen. In 1979 belandde de ossenhaasbiefstuk op de kaart, en dat zou Café Loetje opstuwen in de vaart der volkeren. De biljarttafels w… 7 november 2018

De glazen bol van Ron de Jong

Ron de Jong (links) en Dave Heijnen 11 juli 2018

Westland, eat your heart out!

Hoog bovenop een seventies kantoorkolos ligt de grootste dakakker van Europa. Daar vind je ook ‘Restaurant Op Het Dak’. Dat is zo’n plek waar alles per ongeluk lijkt te kloppen. Het is er fijn toeven zonder dat er veel moeite voor is gedaan. Tenminste, zo voelt het. De eigenaren weten wel beter. 11 juli 2018

Proef de stad!

‘De 1629’ rijdt weer. Deze oude DUWAG-dubbelgeleden tram is met veel liefde omgebouwd om een tweede leven te leiden als rijdend restaurant. Zij rijdt vijf ritten in de week. Onder het genot van een viergangendiner rijden de gasten langs alle bezienswaardigheden van de stad. De RotterTram is een idee van Suzanne Knegt, voormalig… 11 juli 2018

De Alohabar is net als Rotterdam: je moet er van leren houden

Mening Rotterdammer heeft in zijn jeugd een bezoekje gebracht aan tropisch zwemparadijs Tropicana. Nadat het zwembad een aantal jaren leegstond, kreeg het in 2013 een nieuw bestemmingsplan. Eén van de onderdelen hiervan was een horecagelegenheid in de opgedroogde wildwaterbaan. Femke Snijders, eigenaresse van de Alohabar, spron… 11 juli 2018

‘Gasten moeten hier culinair opgewonden raken!’

Het is een statig pand aan de Van Vollenhovenstraat in het Scheepvaartkwartier, de wijk die bekend staat om zijn grote variëteit aan (top)restaurants. Direct na binnenkomst in de indrukwekkende hal daal je af in wat elders een kelder zou heten, maar hier het predicaat basement of souterrain verdient. Daar bevindt zich Kookstudi… 15 juni 2018