Brrroooodd!

Traditionele bakkerijen hebben het moeilijk gehad de afgelopen jaren. Het uitgebreide broodassortiment bij supermarkten en de opkomst van spelt en desem waren onder meer de boosdoeners. Dit weerhield Nazif Megez van Bakkerij NASS en Jordy Klootwijk van Jordy’s Bakery niet om een bakkerij te beginnen in Rotterdam. Allebei een an… 29 februari 2016

Op naar het volgende station!

Vergrijzing onder het personeel, de naderende uitstroom van een grote groep werknemers én uitbreiding van het metronetwerk met de Hoekse Lijn. Een zorgelijk vooruitzicht, vonden ze bij de RET. Om jong talent uit de regio aan te trekken biedt het Rotterdamse vervoersbedrijf sinds 2012 betaalde leerwerktrajecten aan. Leerlingen w… 14 april 2016

‘Hij wilde per se de zaak overnemen’

Rotterdam kent veel familiebedrijven. Waar zitten ze en wie zijn die families? Bij Kookpunt aan het Zwaanshals ontfermt grondlegger Ton van der Kolk (76) zich nog steeds over messen, managet zoon Ton (54) met compagnons nog zes kookwinkels en verdient kleinzoon Justin (16) bij als manusje-van-alles. 7 mei 2016

Stoer Ahoy

Rauwer, stoerder, strakker. Dat is de nieuwe koers van Ahoy; lekker Rotterdams. De gezellige, bolle, letters in het logo zijn vervangen door een strak en slank lettertype, de naam was al veranderd. Ahoy Rotterdam heet tegenwoordig Rotterdam Ahoy. “De stad Rotterdam heeft een heel positieve vibe en daar gaan wij graag in mee”, z… 12 mei 2016

Patat of friet?

De ene snackbar zegt gewoon patat, de andere kiest bewust voor friet. De ene is traditioneel, de andere vernieuwend. Als er twee Rotterdamse snackbarren met elkaar in contrast staan, zijn het Rodi aan de Rodenrijselaan en Fritéz aan de Witte de With wel. Frituren is wat beide doen, maar wel op geheel eigen wijze. 21 december 2015

Verhuizend sapcircus

In hippe hoofdsteden overal ter wereld waren ze al volop te vinden: sap- en slabarren. In foodtrucks, pop-upstandjes en gewoon naast je favoriete barista op de hoek van de straat. Lange tijd leek de gezonde hype aan Rotterdam voorbij te gaan. Tot vorig jaar september sapbar Sajoer verscheen aan de Coolsingel. En wat blijkt? Ook… 21 januari 2016

Hutje bouwen in het magazijn

Rotterdam kent veel familiebedrijven. Waar zitten ze en wie zijn die families? Bij Breur - groothandel voor bouw en industrie - is de derde generatie aan het roer. En de kinderen van Linda en Petra huppelen ook al weer door het magazijn. 4 december 2015

Aan de slag!

Werk zoeken kan iedereen. Werk vinden is helaas niet voor iedereen weggelegd. Zeker voor jongeren zonder diploma is een baan vinden een schier onmogelijke opgave. Daar wil Rotterdam wat aan doen via het programma Jongeren aan de Slag. Geen grootschalige projecten vanaf de Coolsingel; wel het stimuleren van hoopgevende particuli… 19 december 2015

Van rijke Arabieren tot varkensboeren

Statig, sjiek, klassiek. Het zijn woorden die bij Rotterdammers uit de mond rollen als het gaat over het oudste hotel van de stad: het Bilderberg Parkhotel. Al vele sporters, beroemdheden en minder bekende - maar niet minder belangrijke - mensen legden hun hoofd te ruste in een van de 189 kamers. Drie bekende Bilderberg-gezicht… 3 december 2015

Gers! in de bajes

Daar stonden ze dan, de Vrienden van Wij zijn Gers!. Allemaal in een oranje gevangenispak nadat ze door de bewakers ‘dringend’ waren verzocht op te lijnen. Toch een beetje spannend, niet wetend wat er allemaal stond te gebeuren. Want kort daarvoor hadden ze ook nog allemaal een glazen mok en een lepel aan een touwtje gekregen… 15 september 2015